Ce stii despre aer?

Pamantul, planeta vietii din sistemul solar, este inconjurat de un strat subtire de aer.
Aceasta este atmosfera. Parasind aceasta sfera, omul se indreapta sepre vidul spatiului intunecos. Nu mai exista aer deci nu mai putem respira.
Pe Pamant traim inconjurati de aer, pe care il respiram. Acest fapt a devenit atat de obisnuit incat marea majoritate a oamenilor nu se mai gandesc la acest lucru. Si totusi, ce ar insemna Pamantul fara atmosfera, fara acest strat de aer care protejeaza intreaga viata cu care este populata planeta?
Atomosfera Pamantului este patura subtire de gaze, particule de aerosoli si nori, care inconjoara Pamantul. Aceasta patura controleaza temperatura de care depinde viata si este mediul prin care oxigenul, azotul, bioxidul de carbon, apa, compusii organici, si multi alti constituienti sunt in mod continuu ciclati. Particulele solide si lichide din atmosfera Pamantului influenteza in permanenta viata noastra de zi cu zi. Ele controleaza vizibilitatea in aer, intensitatea radiatiei solare care atinge suprafata Pamantului, precum si proprietatile electrice si radioactive ale mediului atmosferic. Aceste particule joaca de asemenea un rol foarte important in reglarea ciclului apei in natura. 
 Continutul de particule lichide sau solide suspendate in gaz se definste ca aerosol, iar pentru ca in atmosfera aerul atmosferic reprezinta mediul gazos, aerosolul se numeste aerosol atmosferic.

No response to “Ce stii despre aer?”

Trimiteți un comentariu